Aunet Gård
meny.png
Forige side Gårdshagen Skriv i gjesteboken Her er vi.. Tilbake til den første siden..
Om Aunet Gård
Kontakt oss
Hva er gjordt i det siste
Velg hytte Fiske mulighetene Bilde og Video galleri Velg hytte Pris oversikt
 
Instagram
Dam i hagen
Vann i hagen, fra drøm til virkelighet..Høst 2006

I 2006 arrangerte Folla hagelag kurset ”dam i hagen”. Kurset inneholdt studiering med en teoridel og ett besøk i en hage med flere dammer og bekkeløp. Med inspirasjonen og lærdommen fra kurset ble dette starten på dam prosjektet mitt.

Plassen var allerede bestemt, og med god hjelp ble gropene gravd ut med gravemaskin på bare en kveld.

Highslide JS Highslide JS


Neste dag startet vi med å finplanere gropene og plukke opp alle skarpe steiner som kunne skade duken. Deretter la vi steinullmatter i bunnen og oppover sidene.

Highslide JS Highslide JS

Damduk ble kjøpt inn, vi brukte 6 x 9m PVC. Det var rikelig med duk så den ble lagt hel utover den største dammen og fylt med vann før den ble klippet i riktig form.
Highslide JS Highslide JS

 


Vår 2007

Nå har endelig våren kommet!Nå har endelig isen tint på dammene så vi kan begynne å forme bekken og grave ned slangen til vasspumpa.


Highslide JS Highslide JS

Trappa ved dammen er nå murt ferdig, og dørhella fra ”gammelstua” skal fungere som sitteplass ved dammen. Har begynt å planlegge beplantningen rundt dammene, men først må vi trille mye jord.Highslide JS Highslide JS

Her er fyllingen nedenfor den største dammen unnagjort og plantene er kommet i jorda. Det er litt vanskelig å se forseg hvordan det blir når plantene er så små. Det blir brukt noe ”ville” planter (Strutsevinge og Vårerteknap), og noen gamle stauder er blitt delt og flyttet mens noen er kjøpt.

 


Ovenfor ser du kilden til bekken, den er i kanten på den øverste dammen. Vi brukte to kværnsteiner og tok opp noe av vannet i hullet på den steinen som ligger delvis nede i dammen, det ble gjort for å få en "stille" kilde.

Noen gamle laftestokker skal forestille rester av "kværnhuset"Nå  har noen av plantene begynt å gro seg til så vi ser hvordan det blir, men for mye av duken kan ses enda.

Bildet til høyre viser Gul soleienøkkrose den ser ut til å trives. Håper den overlever vinteren.


Sommer 2008

Tiden flyr!

 

Nå begynner plantene rundt dammen å bli som vi hadde håpet på da vi plantet. Det er litt vanskelig å se for seg hvor mye plass hver enkelt plante trenger, men blir det for tett må man bare ta opp noe og flytte.

Froskene har allerede flyttet inn i dammen og lagt store klaser med egg, så her blir det nok yrende liv etter hvert.

 

Soleienøkkrosene som vi plantet sist sommer har klart seg godt gjennom vinteren og kom med flere nye bladrosetter, du ser bladene til venstre i bilde.  Etter det varme været vi har hatt i det siste så har grønnalgene fått gode forhold. Om det blir et problem for vannpumpa vet vi ikke enda.

 

(Mer om prosjektet og flere bilder kommer etter hvert..)


 
 
 
Kontakt oss:     E-post: sagvik@aunet.no  -  Mob: 916 68 752 / 414 77 200